14th International Badminton Tournament Li-Ning Medvode Cup 2023

Štirje mladi predstavniki našega kluba osvojili kar 7 medalj.

Pretekli vikend od 1. do 3. decembra je v Medvodah na tradicionalnem mednarodnem badmintonskem turnirju igralo skupaj prek 300 otrok iz 12 držav. Na turnirju so BK Mengeš zastopali: Mila Vrhovnik, Sara Bregar, Mark Pogačar, Martin Oražem, Luka Siard in Tim Bregar. S tremi uvrstitvami v finale in še tremi v polfinale ter kar sedmimi medaljami v svojih kategorijah so dokazali, da niso med najboljšimi le v Sloveniji, ampak so konkurenčni tudi širše v regiji.

Medalje so osvojili:

Sara
???? dvojice U13 (z Milo)
???? dvojice U15 (z Najo Horvat, BK Lendava)
???? posamezno U13

Mila
???? dvojice U13 (s Saro)

Tim
???? posamezno U15
???? dvojice U15 (z Jan Vrance, ŠD Sele-Vrhe)

Mark
???? posamezno U11

Martinu se je uspelo prebiti iz skupine med posamezniki in v dvojicah, nato pa so bili nasprotniki v 1. kolu žal premočni. Luka je imel med posamezniki težak žreb in obstal v skupinskem delu. V dvojicah pa se je skupaj z Martinom prebil iz skupine in nato izpadel v prvem kolu proti klubskemu prijatelju Marku in Maticu Ogorelcu (BKL). Tim je na tem turnirju osvojil tudi prve točke za evropsko lestvico do 17 let. V kategoriji moških dvojic sta se skupaj z Vitom Radovanovićem (BK Medvedgrad Zagreb) na svoji prvi skupni tekmi uspešno upirala prvima nosilcema iz Madžarske. Izgubila sta s 14:21,18:21.

Na turnirju je svojo nalogo na finalnem dnevu suvereno opravljal tudi naš sodnik Peter Šala. Vse tekme in rezultati so na voljo na tej povezavi.