3 medalje z 2. turnirja BZS do 11 in 17 let

V Mariboru je 6. 5. 2023 potekal 2. turnir BZS do 11 in 17 let (B-kategorije), na katerem smo osvojili 3 odličja. Pia z dvema zmagama najuspešnejša igralka! Na najvišji stopnički tudi Mark In Tim.

Zadnje tekmovanje pod okriljem Badmintonske zveze Slovenije pred poletnimi počitnicami, kjer so naši igralci in igralke nabirali nove točke za državno lestvico, se je izvedlo preteklo soboto v organizaciji BK Branik v Mariboru. Tekmovanje je potekalo v kategoriji U11 in U17 B. Badminton klub Mengeš so zastopali Pia Krizmanić, Bine Primožič, Mark Pogačar, Cene Mahovec v kategoriji U11 in Tim Bregar, ter Tit Vrhovnik v kategoriji U17 B.

V U11 je bila najuspešnejša Pia, ki je premagala vso konkurenco tako posamezno, kot v mešanih parih skupaj z Markom. Mark je osvojil tretje mesto še v kategoriji posamezno. Zelo dobro je igral tudi Cene, ki je prvič nastopil med najboljšimi v A kategoriji se je uvrstil na visoko četrto mesto, v tekmi za tretje mesto je moral premoč priznati klubskemu kolegu Marku. Mladi Bine, ki je prav tako prvič nastopil v A konkurenci je na koncu osvojil 15. mesto. V U17-B kategoriji smo imeli dva tekmovalca. Tit je pokazal napredek v igri posameznikov in se kot zmagovalec skupine uvrstil v četrtfinale, kjer je moral priznati premoč Aleksu Sedeju (BK Olimpija) in zasedel končno 5. – 8. mesto. Tim je bil uspešen v igri dvojic, kjer je v navezi sz Janom Vrancetom (BK Branik) stopil na najvišjo stopničko.

Čestitke vsem tekmovalcem za prikazano igro in dosežena mesta!