7. mednarodni festival BadminTonček – BadminTončica 2023

V soboto, 7. januarja 2023, je na Ravnah na Koroškem potekal tradicionalni otroški badminton festival »Badmintonček-Badmintončica 2023«, ki se ga je udeležilo rekordnih 110 otrok iz Avstrije, Hrvaške in Slovenije. 

Poleg domačinov so bile najštevilčnejše še ekipe iz Celovca, Mengša (15 otrok) in ŠD Sele-Vrhe. Badminton klub Mengeš so zastopali Mark Pogačar, Pia Krizmanić, Evan Delagić, Martin Oražem, Luka Siard, Mila Vrhovnik, Sara Bregar, Julija Božnik, Lea Felicijan, Tim Bregar, Jan Topolovec, Nejc Terpin, Jaka Siard, Tit Vrhovnik in Rok Topič, ki jih je spremljal trener Uroš Bregar

Tekmovali so v kategorijah do 11 (A in B), 13 (A in B) in do 15 let, osvojili pa so 6 kolajn, od tega 2 zlati in štiri bronaste. Prvaka sta postala Mark Pogačar in Sara Bregar. Do sedaj je bila pri dečkih naša najboljša klubska uvrstitev na tem festivalu drugo mesto (2022 Tim Bregar do 13 let A in Vid Tomazin do 15 let A). Ta uspeh je letos nadgradil Mark Pogačar, ki je tako na svojem prvem mednarodnem turnirju postal prvak v kategoriji dečki do 11 let A. Sara Bregar je ponovila lanski uspeh, a tokrat zmagala v starejši kategoriji deklice do 13 let A. Tretje mesto so osvojili Evan Delagić (do 11 let A), Luka Siard (do 13 let A), Martin Oražem (do 13 let B) in Tim Bregar (do 15 let A). 

Bilo je nekaj zelo razburljivih final, ki so se odločali šele po podaljšku. Eden izmed njih je bil tudi finale do 11 let, kjer je Mark Pogačar (BK Mengeš) ugnal Gašperja Pušnika (BK Konex), potem ko je zaostajal že s 16:20, ga ujel in ob bučnem navijanju in navdušenju soigralcev na koncu tudi premagal z izidom 23:21! Vsi so pokazali lepe igre in napredek v igri, ter se borili po svojih najboljših močeh. Svoj prvi nastop na mednarodnih turnirjih so uspešno prestali Mark Pogačar, Pia Krizmanič, Luka Siard, Nejc Terpin, Lea Felicijan, Rok Topič in Jaka Siard.

Medalje in priznanja najboljšim je podeljeval župan Občine Ravne na Koroškem, dr. Tomaž Rožen. Najboljši v posameznih kategorijah so prejeli medalje, vsi udeleženci pa priznanja za udeležbo na festivalu. Ob tem gre posebej zahvala vsem našim klubskim pokroviteljem, šoferju Albinu, ki nas je peljal z minibusom, ter seveda organizatorjem BK Karizma Ravne na Koroškem, ki so že sedmič uspešno izpeljali ta mednarodni otroški festival.

Rezultate vseh tekem najdete na: https://www.tournamentsoftware.com/tournament/86D3A1DA-8F6A-4CBF-949F-A7F4E550D24B/matches

Se vidimo zopet v letu 2024!

Celotna galerija je na voljo tukaj.