ADA Sarajevo 2024

 V mesecu januarju smo na polovici sezone turnirjev badmintona. 4. turnir ADA lige je tokrat potekal v Sarajevu, kamor smo iz Slovenije pripeljali ne samo igralce, ampak tudi sneg.

V Hotelu Hills, kjer so se lahko obiskovalci po uspešno zaključenem turnirju sprostili tako v bazenih kot tudi v savni, se je pomerilo kar 226 igralcev iz več držav:iz BiH, Hrvaške, Srbije in Slovenije, tokrat pa so bili prisotni tudi igralci badmintona tudi iz Poljske in Danske.

BK Mengeš sta zastopala le dva naša člana, Maša Jeraj in David Vrhovnik, ki sta skupaj osvojila 3. mesto v mešanih dvojicah B kategorije. Maša in njena soigralka Sara (BK Sarajevo) sta navkljub dobri igri morali v finalu priznati premoč Ani in Marijani (BK Herc) in tako zasedli 2. mesto v ženskih dvojicah B. David je s svojim soigralcem Bernardom (BK Split) z igranjem žal zaključil v četrtfinalu moških dvojic A.

Naslednji turnir ADA lige bo 2. marca v Brežicah, kamor se bomo odpravili v precej večjem številu. Do takrat pa bomo pridno trenirali in se udeležili še kakega drugega turnirja v naši bližini.