Badminton klub Mengeš na Dolenjskem

V soboto, 7. 3. 2020, smo bili v Mirni na Dolenjskem. Tam se je odvijal 4. Dan mirnskega badmintona. Badminton klub Mengeš je tokrat uspešno zastopala družinska odprava Šinkovec-Tomazin.

4. Dan mirnskega badmintona se je pričel z rekreativnim tekmovanjem mlajših, in sicer za U-9 (poligon), U-11, U-13 in U-15. V kategoriji U-11 smo imeli dva predstavnika, Nika Šinkovca in Filipa Tomazina, v U-13 pa sta tekmovala Nejc Šinkovec in Vid Tomazin. Zaradi velikega števila vseh udeleženih otrok so odigrali po en set do 15 točk. Filip je v kategoriji U-11 zasedel odlično 2. mesto, prav tako drugi je bil Vid v kategoriji U-13, Nejc pa je osvojil 3. mesto.

Po otroškem tekmovanju je sledilo rekreativno tekmovanje za kategorizirane (bivši igralci) in nekategorizirane igralce v igri posamezno. Igralo se je po en set do 21 točk. BK Mengeš so zastopali člani: Helena Šinkovec v kategoriji ženske posamezno ter Jure Šinkovec in Igor Tomazin v kategoriji moški posamezno. Helena je osvojila 2. mesto, Jure in Igor pa sta se srečala v polfinalnem dvoboju, v katerem je zmagal Jure in tako osvojil 3. mesto.
Po igri posameznikov je sledil žreb naključnih dvojic vseh udeleženih igralcev, tako so bili lahko pari tudi mešani. Sledilo je tekmovanje dvojic in mešanih dvojic skupaj v eni kategoriji. Igor je skupaj z izžrebanim soigralcem, Kristjanom Hanjškom, osvojil 1. mesto, Jure je s soigralko Petro Oreč zasedel 3. mesto, Helena pa je skupaj s Tevžem izpadla v izločilnem boju.

Pohvale organizatorjem BK Mirna, ki letos slavi 30. obletnico ustanovitve, za odlično izpeljan badmintonski dan. V vseh pogledih so presegli naša pričakovanja. Poskrbeli so za odlično vzdušje med mladimi in starejšimi igralci. Zabavno je bilo tako na igriščih kot tudi izven igrišč, zato se v Mirno zagotovo še vrnemo.