Badminton klub Mengeš na turnirju Sarajevo open 2020

Končan je 5. turnir v okviru letošnje sezone ADA lige, ki je potekal v soboto, 29. februarja, v Sarajevu. Tekmovanje je potekalo v športni dvorani Ramiz Salcin in v telovadnici gimnazije Dobrinja na skupno 16 igriščih.

Turnirja v Sarajevu se je tokrat udeležilo 196 tekmovalcev iz šestih držav. Barve Badminton kluba Mengeš je zastopalo pet članov: Rok Kalan, Branko Sočak, Primož Sedušak, Primož Slapar in Uroš Bregar, ki so se domov vrnili z dvema medaljama.

Zelo dobre igre in napredek v igri sta pokazala Rok Kalan in Branko Sočak, ki sta v hudi konkurenci med 39 dvojicami izgubila šele v četrtfinalu proti prvima nosilcema turnirja iz Hrvaške in tudi končnima zmagovalcema skupine MDC. Rok pa se je po odličnih igrah prebil do medalje med posamezniki; osvojil je zasluženo tretjo mesto. S tem še naprej ohranja zelo visoko mesto v skupnem seštevku ADA lige. Primož Slapar in Primož Sedušak tokrat nista imela sreče pri žrebu, saj so bili nasprotniki premočni že v skupinskem delu. V dvojicah MDB sta svoj prvi skupni nastop na turnirjih odlično opravila Uroš Bregar in soigralec Matjaž Kern. Kljub spodrsljaju in enemu porazu v skupinskem delu sta se nato uigrala in do konca turnirja zmagala vse dvoboje ter se v finalu z nasprotnikoma iz BK Mladost Lendava z rezultatom 2 : 0 oddolžila za poraz v skupinskem delu.

Do konca sezone ADA lige sta ostala še dva turnirja, in sicer v Zagrebu ter finalni turnir, ki bo letos v Brežicah.