Ponovno uspešni – ADA Brežice

Zadnjo soboto v januarju je v Brežicah potekal 10. Turnir bratstva in enotnosti 2022. Gre za 4. turnir v sklopu lige ADA. Turnirja, ki je potekal v dveh dvoranah (Športna dvorana Brežice in dvorana Gimnazije Brežice), se je udeležilo dobrih 200 igralcev iz različnih klubov iz BiH, Hrvaške, Avstrije, Nemčije in Slovenije. Med njimi je bilo 12 članov Badminton kluba Mengeš. Naši člani so odlično zastopali barve kluba, saj so domov odnesli skupaj kar 9 medalj.

V kategoriji moških parov B sta v finalnem napetem dvoboju morala Jure Roblek in Jure Šinkovec priznati premoč domačinoma, Ivanu Hotku in Klemnu Kosu (Badminton klub Pišece). V ženskih dvojicah, prav tako v kategoriji B, je 2. mesto zasedla Snežana Zupin, skupaj z Veroniko Jelen Polak (BK Celje), v mešanih parih pa sta na tretji stopnički stala tudi Maša Jeraj in Uroš Bregar.

Naši člani so bili zelo uspešni tudi v kategoriji C, kjer sta 3. mesto med ženskimi pari zasedli Alenka Leskovar Gerdin in Mateja Vrhovnik, slednja je z Davidom Vrhovnikom osvojila tretjo stopničko še v kategoriji mešani pari.

Zaradi slabe epidemiološke slike žal tradicionalnega druženja po koncu turnirja ni bilo, so se pa organizatorji BK Pišece vseeno lepo potrudili s samo izpeljavo turnirja, za kar se jim iz vsega srca zahvaljujemo in obljubimo, da naslednje leto spet obiščemo Brežice s še številčnejšo ekipo.