Badminton klub Mengeš: zelo uspešna sezona 2021/2022

V pretekli sezoni smo imeli v Badminton klubu Mengeš največje število vadečih otrok in mladine. Kar 52 otrok je redno treniralo, če prištejemo še otroke, ki hodijo na vadbe badmintona v okviru interesnih dejavnostih po osnovnih šolah, pa se številka povzpne na 120 otrok. S tem smo postali največji in najuspešnejši klub v regiji, hkrati že sodimo med večje klube v Sloveniji.

Za nami je res uspešna sezona, tudi glede na vse naše dosežke. Z otroci smo sodelovali na številnih regijskih, območnih, državnih in mednarodnih tekmovanjih doma in v tujini, s katerih smo letos prinesli rekordno število medalj. Poleg naslova državnih prvakov v svojih generacijah naši otroci letos zasedajo tudi najvišja mesta na državnih lestvicah. To so opazili tudi v Badmintonski zvezi Slovenije in tako smo letos prejeli prvi vpoklic naših otrok v državno reprezentanco. Ponosni smo, da so opazili odlično igro našega člana Vida Tomazina (trenutno 4. na državni lestvici do 15 let), ki se je pridružil pripravam in treningom državne reprezentance, Slovenijo pa zastopa tudi na mednarodnih tekmovanjih. V Srbiji (Novi Sad) je v mednarodni konkurenci osvojil 3. mesto v dvojicah skupaj v paru z Jurij Vodan Jeceljem (BK Branik Maribor).

Z vsemi medaljami v otroških in mladinskih konkurencah smo dokazali, da se za podmladek ni za bati in da je in bo, vsaj kar se tiče badmintona, »v Mengšu šport doma« še naprej.

Badmintonske priprave za otroke

Kot klub smo se letos prvič udeležili tudi enotedenskih badmintonskih priprav, in sicer najprej na začetku avgusta v Slovenj Gradcu, konec avgusta še v Ravnah na Koroškem. V Ravnah smo imeli skupne priprave BK Mengeš, BK Medvedgrad Zagreb, BK Karizma in BK Pišece. Pod vodstvom glavne trenerke Renate Horvat (Bk Medvedgrad Zagreb) in trenerjev Uroša Bregarja ter Boštjana Breznika je na pripravah sodelovalo kar 40 otrok. Na pripravah je bilo tudi 14 naših mlajših članov, ki so nadgrajevali tehnično znanje, pridno so delali tudi na kondiciji ter se pripravljali na tekme, ki so pred nami. Po uspešno opravljenih treningih, nas je zadnji dan prišel pozdraviti in zapeti še domačin iz Raven na Koroškem, kantavtor Adi Smolar, ki je lepo zaokrožil priprave.