2. ADA turnir: Beograd Open 2019

Šest članov Badminton kluba Mengeš se je v soboto, 26. 10. 2019, udeležilo drugega turnirja ADA lige v sezoni 2019/2020. Turnir je potekal v Beogradu v športnih dvoranah Slodes in Rakovica. Proti Beogradu je odprava krenila že v petek, tako da so se lahko igralci prilagodili na razmere, preden so se v soboto podali v boj za medalje.

Turnirja se je udeležilo 185 igralcev iz kar 11 držav, ki so se pomerili v petih disciplinah, in sicer v mešanih dvojicah, ženskih in moških dvojicah ter posamezno. Vsaka disciplina je potekala v treh kakovostnih kategorijah (A, B in C), moški posamezno pa so se pomerili tudi v kategoriji D. Večina tekem je potekala v SC Slodes, tekme kategorije A pa v SC Rakovica.

Člani BK Mengeš so dobro zastopali naše barve in osvojili 2 medalji. Snežana Zupin in Uroš Bregar (oba BK Mengeš) sta osvoijila bronasto medaljo v mešanih dvojicah B (XDB), v kategoriji C ženskih dvojic pa zlato medaljo Snežana Zupin skupaj s soigralko Ireno Burgar (BK Komenda). Odlično igro sta pokazala tudi Branko Sočak (BK Mengeš) in Damir Šilec (BK Varaždin), ki sta uspešno opravila z boji v skupini, se uvrstila v izločine boje, zmagala tudi v osmini finala, v četrtfinalu pa za las izgubila proti drugima nosilcema s 17:15, 15:13 in dosegla skupno 5-8. mesto.

Poleg odigranih tekem je bil obisk Beograda namenjen tudi srečanju in povezovanju z igralci in klubi s področja bivše skupne Jugoslavije. Kar nekaj novih igralcev tako pričakujemo že na našem prvem turnirju v Mengšu, ki bo štel za ligo PKA – Pod kamniškimi alpami, ki jo organizira BK Mengeš v športnem centru Harmonija Mengeš. V nedeljo je bil čas za povratek proti Mengšu, še prej pa smo si vzeli čas za ogled lepot in zanimivosti Beograda, kot sta Kalamegdan in teniški center Novak Đokovič.
Vse igralce in ljubitelje badmintona vabimo na naš 1. badmintonski turnir za ligo PKA – Pod kamniškimi alpami, ki bo v soboto, 9. 11. 2019, od 9.00 dalje v ŠC Harmonija Mengeš. Več o turnirju na https://www.facebook.com/events/404992057088774/

Besedilo in foto: Nika Kogovšek