Finalni badminton turnir ADA lige v Beogradu

Konec maja se je odprava Badminton kluba Mengeš udeležila zaključnega turnirja ADA lige v Beogradu. Turnir se je s kvalifikacijami začel že v petek, 25. 5., glavni del pa je potekal v soboto, 26. 5. Za Badminton klub Mengeš so se v vročem Beogradu borili: Irena Burgar, Mateja Jus, Nika Kogovšek, Branko Sočak, Primož Sedušak, David Vrhovnik, Iztok Homer, Uroš Bregar.

Proti Beogradu smo se opravili v petek, v zgodnjih jutranjih urah. Pot je bila pestra in zabavna. Po približno šestih urah vožnje v spremstvu dobre stare ex-yu muzike smo prispeli v Beograd in se hitro odpravili proti športni dvorani Slodes, kjer smo nekateri ob 14.30 že začeli z igranjem kvalifikacij. Od treh parov mešanih dvojic sta se skozi kvalifikacije prebila le David in Mateja, ki sta suvereno premagala vse nasprotnike.

V soboto zjutraj smo se, nekateri prej, drugi kasneje, preselili v dvorano, kjer smo med igranjem in navijanjem preživeli praktično cel dan. Na turnirju je sodelovalo 165 igralcev iz kar 10 držav: Slovenije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Makedonije, Črne Gore, Romunije, Danske, Poljske, Indonezije in Srbije.

Izkupiček Badminton kluba Mengeš je bil vrhunski

1. mesto v kategoriji moških dvojic B: Uroš Bregar (BK Mengeš) in Strahinja Stančić (BK Clear, SRB)
2. mesto v kategoriji mešanih dvojic C: David Vrhovnik in Mateja Jus (BK Mengeš)
3. mesto v kategoriji mešanih dvojic B: Uroš Bregar (BK Mengeš) in Tanja Papler (BK Bit)

Dobro sta se odrezala tudi David in Iztok, ki žal nista osvojila medalje, saj sta ju v četrtfinalu moških dvojic B premagala Uroš in Strahinja. Iz skupinskega dela tekmovanja pa se ni uspelo prebiti Primožu in Branku (moške dvojice C), ter Ireni in Niki (ženske dvojice C). Borili smo se po naših najboljših močeh, odlično smo se odrezali tudi kot navijači.

Ostale rezultate in zmagovalce si lahko ogledate tukaj. Uradne fotografije turnirja pa tukaj.

Odprava BK Mengeš v Beograd je bila res uspešna. Poleg tega, da smo domov odnesli lepo število medalj, smo preživeli enkraten športno-družaben vikend z ravno pravo mero tekmovalnosti in zabave. Vse pohvale tudi organizatorjem turnirja, saj smo se kljub vročim razmeram v dvorani imeli odlično. Naslednje leto se znova vrnemo, v še večjem številu.

Nika Kogovšek