Končno spet na igrišča

Z zadnjim tednom v maju smo se končno vrnili na badminton igrišča. Nadaljujemo s treningi otrok in odraslih po ustaljenih terminih. Prav tako se lahko ponovno udeležujemo badmintonskih turnirjev.

Člani BK Mengeš sicer tudi med korono nismo počivali. Čas brez treningov smo si popestrili z različnimi zabavnimi izzivi, kot je na primer serviranje žogice v kozarec – poglejte si video na .

In kot rečeno, končno smo se po daljšem premoru spet lahko udeležili prvega turnirja, ki je bil v Rogaški Slatini v soboto, 30. 5. Dobro nam je šlo, saj smo kljub daljši odsotnosti igranja in treniranja badmintona domov prišli z medaljami. Kar 9 članov BK Mengeš se je udeležilo 1. Rogaška Slatina Open Turnir. Hvala organizatorjem Badminton Klub Pišece za super turnir in vsem udeležencem za odlične igre in dobro družbo.

V moških dvojicah sta bila zasluženo prva David Vrhovnik in Uroš Bregar (oba BK Mengeš), v ženskih dvojicah sta si drugo mesto priborili Helena Šinkovec (BK Mengeš) in Irena Burger, tretja v mešanih dvojicah pa sta bila Snežana Zupin (BK Mengeš) in Jure Roblek. Čestitke tudi vsem ostalim članom (Mateja Vrhovnik, Nika Kogovšek, Jure Šinkovec, Brane Sočak, Primož Sedušak), ki ste se udeležili turnirja v Rogaški Slatini.

Pred zaključkom sezone nas čakajo še finale naše domače lige in finale lige ADA. Se vidimo v soboto, 13. 6., ko imamo zaključni turnir lige PKA (Pod Kamniškimi Alpami), ki šteje za državno badmintonsko lestvico, in hkrati finale lige Li-Ning. Igralo se bo v vseh disciplinah (mešane, ženske in moške dvojice ter posamezno), in sicer v kategorijah A in B. Vabljeni vsi rekreativci in tekmovalci. Turnir bomo otvorili ob 9. uri z otroško ligo, tako da vabljeni tudi otroci.