Mengšani z badminton turnirja s 6 medaljami

V soboto, 6. 11. 2021, smo bili v Športnem centru Dolgi most, kjer je potekal drugi turnir lige ADA v letošnji sezoni. Tudi tokrat smo pokazali, da lahko posežemo po najvišjih mestih.

Nekateri člani Badminton kluba Mengeš so se mednarodnega turnirja ADA udeležili prvič, med njimi sta tudi naši mlajši članici Liza Volčini in Lara Melloni, ki sta pokazali, da sta res dobra konkurenca ostalim, saj sta obe osvojili medaljo. Turnirja se je udeležilo 197 igralcev iz Slovenije, Hrvaške, BiH, Srbije, Nemčije … Naš klub je zastopalo kar 21 članov in s tem smo predstavljali klub z najštevilčnejšo udeležbo. Igralo se je po skupinah na dva dobljena seta do 15 točk. Večinoma smo se uspeli prebiti iz skupin, nekaterim pa je uspelo priti tudi do stopničk.

V kategoriji mešanih dvojic A sta 3. mesto osvojila Katja Turinek in Uroš Bregar, ki sta na turnirju prvič nastopila skupaj, v kategoriji B sta bila odlična druga Lara Melloni s soigralcem Bernardom Pušičem (BK Split), v kategoriji mešanih dvojic C sta prav tako 2. mesto zasedla Mateja Vrhovnik in David Vrhovnik. Med ženskimi dvojicami B sta si bron priborili Helena Šinkovec in Irena Burger (BK Bit), v kategoriji moških dvojic B pa sta Jure Šinkovec in Jure Roblek po napetem dvoboju zasedla 2. mesto. Vse čestitke gredo tudi naši najmlajši, Lizi Volčini, ki se je turnirja ADA udeležila prvič in že osvojila 3. mesto v kategoriji ženske posamezno

 

.