031 608 279 (Uroš) info@badminton-menges.si

O badmintonu

Badminton je idealen šport za množično rekreacijo. Prijazen je do začetnikov, intenziven v nadaljevanju in izjemno naporen na vrhunskem nivoju. Na tekmovalni ravni zahteva odlično telesno pripravljenost, izjemne sposobnosti predvidevanja in reagiranja, močno koncentracijo in psihološko stabilnost.

Intenzivno razvija celotno telo, primeren je za vse generacije, tako za moške kot ženske. Število rekreativnih igralcev, ki uživajo v njem, konstantno narašča. Odkar je danski igralec Victor Axelsen, ki je trenutno številka ena svetovnega badmintona, postal novi svetovni prvak (leta 2017), pa interes za igranje badmintona med mladimi in odraslimi v Evropi strmo narašča. Tudi v nekaterih evropskih medijih je badminton čedalje bolj zastopan kot vrhunski šport.

Da boste pri badmintonu blesteli, morate poleg obrambe uspešno obvladati tudi napadalne udarce, izjemno natančne in uravnotežene udarce ob mreži, sprinte, izpadne korake, prisunsko gibanje, skoke, priklone, obrate, raztezanja in še mnogo drugih stvari.

Badminton je idealna vadba za porabo kalorij, znan je tudi kot šport, ki izboljšuje spanje in splošno počutje. Tako pozitivno vpliva tudi na težave, povezane z depresijo, anksioznostjo in stresom. Posebna prednost badmintona je tudi ta, da so kljub veliki intenzivnosti in trenutkih očitne izčrpanosti med vsakim resnim treningom ali tekmo, poškodbe bolj izjema kot pravilo.

Sponzorji:
Note: Carousel will only load on frontend.