Sara Bregar in Mila Vrhovnik dvakratni državni prvakinji, Julija Božnik trikrat bronasta

Člani BK Mengeš skupaj domov prinesli kar 11 medalj.

V soboto, 17. 2. 2022, se je v Mariboru v športni dvorani ŽŠD odvijalo državno prvenstvo v badmintonu do 11 in 17 let. Tekmovanja je se udeležilo 94 igralcev in igralk, od tega 2 tekmovalca in 4 tekmovalke iz našega kluba. BK Mengeš so zastopali Mark Pogačar, Martin Oražem, Pia Krizmanić, Julija Božnik, Mila Vrhovnik in Sara Bregar. 

V kategoriji do 11 let posamezno so v polfinale prišle kar tri naše članice in na koncu osvojile vsa tri odličja. Sara Bregar je brez izgubljenega seta zmagala med posameznicami in osvojila svoj prvi naslov državne prvakinje. Drugo mesto je osvojila Mila Vrhovnik, tretje pa Julija Božnik. Odlično je nastopila tudi Pia Krizmanić. V svojem krstnem nastopu ji je malo zmanjkalo, da bi napredovala v izločilne boje za odličja.  V skupinskem delu je dvakrat zmagala in enkrat izgubila in tako osvojila drugo mesto v skupini. 

Vsa tri odličja v roke Mengšanov tudi v kategoriji mešanih parov!

Državna prvaka sta prvič postala Mila Vrhovnik (BK Mengeš) in Tjaž Novak Lešnik (BK Sele Vrhe), ki sta v finalu suvereno premagala Bregar Saro (Bk Mengeš) in Perič Marovt Tineta (BK Medvode). Tretje mesto je prav tako osvojila naša ‘naveza’ Julija Božnik in Martin Oražem. Pia in Mark sta osvojila končno 5.-8. mesto. Svoj drugi naslov državnih prvakinj na tem prvenstvu sta Mila in Sara dosegli v igri ženskih dvojic. Vlogo prvih nosilk sta suvereno opravičili in v finalu premagali Pio Legiša in Karino Sklepič (BK Konex) z 21:10, 21:9. Uspeh sta s tretjim mestom dopolnili Pia in JulijaMark in Martin sta v dvojicah izpadla v četrt finalu in osvojila 5.-8 mesto.

Člani Badminton kluba Mengeš smo tako s skupno šestimi naslovi državnih prvakov, dvema naslovoma podprvakinj in šestimi tretjimi mesti na državnih prvenstvih tudi uradno zaključili izredno uspešno sezono 2022. Čaka nas samo še naš tradicionalni klubski božično-novoletni turnir za naše najmlajše. 
7. 1. 2023 pa že začnemo z novo sezono na tradicionalnem otroškem festivalu BadminTonček, BadminTončica, ki bo v Ravnah na Koroškem. 

Čestitke vsem nastopajočim za izjemne igre in uspehe v tej sezoni! 

Z januarjem vabimo k vpisu v klub tudi nove člane od 7. leta starosti dalje.