Tim Bregar dvakratni državni prvak

V soboto, 10. 12. 2022, se je v Ljubljani v športni dvorani BIT Center, odvijalo državno prvenstvo v badmintonu do 13 in 19 let. Tekmovanja je se udeležilo 112 igralcev in igralk, od tega 5 tekmovalcev in 3 tekmovalke iz našega kluba. BK Mengeš so zastopali Jan Topolovec, Žan Zabret, Martin Oražem, Tim Bregar, Luka Siard, Julija Božnik, Lea Felicijan in Sara Bregar. 

V kategoriji do 13 let je Tim brez izgubljenega seta zmagal med posamezniki in v igri dvojic, ter tako postal dvakratni državni prvak

Čestitke Tim! 

Jan Topolovec je v skupini B premagal oba nasprotnika in s tekmovanjem nadaljeval v glavnem delu. Tam je v prvem krogu premagal Liama Vodlana ( BK Medvode) , v drugem pa je bil boljši od njega Marcel Okorn (Bk Olimpija). Tako je zasedel končno 9.-16. mesto.

Žan, Luka in Martin so kljub dobri igri obstali v skupinskem delu. Žan in Luka z eno zmago in porazom, Martin z dvema porazoma. 

V igri dvojic so bili tokrat nasprotniki še premočni. 

Lea se je med posameznicami z dvema zmagama v skupini C uvrstila v izločilne boje, kjer je bila nato boljša od nje Nina Vidovič ( BK Olimpija). Julija je z eno zmago in enim porazom s tekmami zaključila v skupinskem delu. Sara je izpadla 1. kolu izločilnih bojev proti finalistki Teodori Milivojevič (BK Medvode). V igri dvojic sta Lea in Julija izgubile v prvem krogu, proti kasnejšim državnim prvakinjam Izi in Naji (BK Lendava). 

Sara je osvojila bron v igri dvojic.

Igrala je skupaj z Ilhano Mustafić (Bk Karizma). V četrtfinalu sta bili boljši od Eve in Žive (ŠD Sele vrhe), v polfinalu pa sta bili boljši od njiju Eva in Alma (BK Karizma).