Tim Bregar zmagal na 2. turnirju do 13 let za državno lestvico

V soboto, 9. 4. 2022 so mladi člani in članica uspešno tekmovali na drugem turnirju BZS v sezoni do 13 let. Turnirja, ki je tokrat potekal v Muti, se je udeležilo 79 igralcev in igralk. BK Mengeš so zastopali Lea Felicijan, Luka Siard, Tim Bregar, Žan Zabret in Jan Topolovec.

Tim je upravičil naslov trenutno 1. igralca na državni lestvici do 13 let med posamezniki in po napetem boju zmagal v finalu 2:1 (21-19, 17-21, 21-17) proti Maxu Trampužu (BK Konex). S tem je tudi ohranil mesto vodilnega na državni lestvici do 13 let. Poleg zmage med posamezniki je v konkurenci 26 mešanih parov osvojil tudi 3. mesto skupaj z Nino Vidovič (BK Olimpija).

V skupini B do 13 let je Jan Topolovec izgubil proti kasnejšemu zmagovalcu in zasedel končno 5.-8. mesto. Lepe igre in borbenost sta prikazala tudi Luka (2. mesto v skupini) in Žan (3. mesto v skupini), ki sta ostala v skupinskem delu, saj v boje za medalje napreduje le zmagovalec skupine. Presenečenje je pripravila Lea, ki se je na svojem prvem turnirju v skupini B, ki šteje za državno lestvico, prebila iz skupine in turnir zaključila na skupnem 3. mestu med posameznicami.

Vsi so si priborili nove prepotrebne izkušnje in točke za državno lestvico.

Nov turnir nas čaka že 23. 4. 2022, ko se bodo na 2. turnirju BZS med seboj pomerili najboljši v Sloveniji do 15 let. Tudi tam bomo imeli Mengšani nekaj igralcev in igralk, ki lahko posežejo po visokih uvrstitvah.