Bolzano Youth International 2024 (Italy)

Ta vikend smo bili na mednarodnem mladinskem turnirju v Bolzanu, kjer je tekmovalo 343 igralcev iz 20 držav.

Naš klub je zastopalo kar 11 otrok, in sicer: Pia, Mark, Cene, Sara, Mila in Julija (U13), Tim, Maks, Ian (U15), Tit in Rok (U17). Tim je šel na turnir z reprezentanco, ostali pa v klubski oz. družinski organizaciji.

Tim dvakrat zlat v kategoriji do 15 let!

Tim je v konkurenci posamezno (60 tekmovalcev) upravičil naslov prvega nosilca in se brez večjih težav prebil vse do finala, kjer se je za zmago moral malo bolj potruditi in na koncu zmagal z 2:1 (15:21, 21:16, 21:13).

V kategoriji dvojic do 15 let je Tim igral z Maksom Trampužem (BK Konex). Tudi tu sta upravičila naslov prvih nosilcev in po napetih tekmah v četrt in polfinalu na koncu v finalu zmagala z 2:1 (21:17, 18:21, 21:19). Tim je tako turnir U15 končal z 10 zmagami, brez poraza.


Dobro igro sta na svojem prvem mednarodnem turnirju pokazala tudi Ian in Maks. Ian je presenetil v igri posamezno in se na svojem prvem mednarodnem turnirju prebil iz skupine v izločilne boje.
Maks je z eno zmago in enim porazom obstal v skupinskem delu.

Tit in Rok tretja v dvojicah do 17 let

Dobre igre in napredek v igri sta pokazala Rok in Tit, ki sta v dvojicah izpadla šele v polfinalu in osvojila končno tretje mesto.
V igri posamezno se je Tit uvrstil v četrtfinale, kjer je izgubil s kasnejšim finalistom in osvojil končno 5.-8. mesto. Rok je v skupini eno tekmo zmagal in eno izgubil in se tokrat žal ni uvrstil v izločilne boje za medalje.

Sara tretja posamezno do 13 let!

Sara in Mila sta se v igri posamezo uspešno prebili iz skupine in nato naleteli na tokrat previsoko oviro, in sicer na tem turnirju nepremagljivo Katarino Ertl iz Avstrije. Milo je izločila v 1/4 finalu, Saro pa v 1/2 finalu.
Sara je tako osvojila končno 3. mesto, Mila pa 5.-8. mesto. Uspešno sta nastopili tudi v dvojicah, kjer sta osvojili 5.-8. mesto.

Pia, Mark in Cene so se pogumno borili z leto dni starejšimi sovrstniki v kategoriji do 13 let. Med posamezniki se jim tokrat ni uspelo uvrstiti iz skupine. V dvojicah pa so do četrtfinala prišli Pia in Julija, ter Cene (skupaj z Novak Vidom, BK M.Zagreb). Mark je tekmovanje zaključil v drugem kolu.
V mešanih parih sta se do 1/4 finala prebila Mila in Vid Novak (BK M. Zagreb), kjer sta izgubila s kasnejšima finalistoma iz Češke.

Sedaj nas čakajo zaslužene počitnice, čez tri tedne pa že nov mednarodni turnir v Opatiji na Hrvaškem.

Rezultati:
https://www.tournamentsoftware.com/sport/events.aspx?id=C2FAAD96-BFDB-4AF0-9C37-D8C1E564E73E